El sindicat SAP-FEPOL, el majoritari als Mossos d’Esquadra, denuncia les males condicions del material amb què van haver d’actuar alguns dels agents del dispositiu policial per les manifestacions amb motiu del primer aniversari de l’1 d’octubre. El sindicat ha exemplificat aquesta situació amb la imatge d’un casc que es va haver de lligar amb una cinta de les que utilitzen els Mossos d’Esquadra en les seves actuacions.

Un material obsolet i trencat que, segons ha explicat al ‘bàsics’ la portaveu del sindicat, Imma Viudes, va ser utilitzat per diversos agents. A les imatges de betevé de la intervenció policial al Parlament es veu clarament com un dels agents porta un casc lligat amb una cinta (vegeu vídeo a dalt).

Viudes lamenta aquesta circumstància i avisa que no només és perillosa per als agents “sinó també per al ciutadà que s’està manifestant d’una manera pacífica”. Segons la portaveu del sindicat, la problemàtica no ve només per la manca de material adient sinó que també cal formar millor els agents de seguretat ciutadana, que “cada vegada més estan assumint tasques d’ordre públic“.

Falta de planificació de l’1 d’octubre

La portaveu de SAP-FEPOL ha criticat durament la cúpula del cos, a qui acusa d’errors greus en la planificació de l’1-O i de preparar un dispositiu insuficient. Assegura que la manca de planificació va obligar que totes les patrulles de seguretat ciutadana que estaven treballant a la ciutat se sumessin a la intervenció de les manifestacions. El sindicat demana que el conseller d’Interior, Miquel Buch, doni explicacions públiques. També reclamen que la tasca de la policia quedi fora del debat polític.

Viudes avisa també que, tot i que els grups violents que s’infiltren a les manifestacions no són un fenomen nou, sí que han detectat que “hi ha grups que es dediquen a trencar línies policials i a l’últim moment desconvoquen [la convocatòria]”.