Set pisos del número 6 del carrer de Sant Bartomeu, al Raval, passaran a ser de lloguer social. És l’acord al qual ha arribat el Sindicat d’Habitatge del Raval amb la propietat -un fons d’inversió israelià- i a través de la mediació de l’Ajuntament. El pacte es formalitzarà dilluns vinent i obligarà la propietat a remodelar tota la finca i regularitzar els contractes dels cinc llogaters que continuaran vivint en la finca. Els dos pisos restants es posaran a disposició de famílies vulnerables a través de la borsa de lloguer social.

La portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Helena Martín, qualifica l’acord d’una “victòria molt bèstia” perquè és poc freqüent però critica la manca de “corresponsabilitat” de la propietat, que seguirà cobrant els 700 euros del lloguer: 300 els pagaran els inquilins i els 400 restants, l’Ajuntament. “El consistori posarà l’altra part i això vol dir tots nosaltres”, lamenta Martín, que considera que es tracta d’una quantitat de diners desproporcionada perquè “no deixa de ser un bloc vell”. Davant d’això, la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval posa en dubte de quin costat està l’Ajuntament: “No sé cap a on miren, perquè l’acord ens beneficia a nosaltres però també al propietari”, sentencia Martín.

Aquest bloc de pisos va ser notícia l’octubre de l’any passat per una actuació policial polèmica en la qual els Mossos d’Esquadra van carregar contra diversos manifestants que intentaven evitar que s’executés el desnonament d’una família que vivia en un dels pisos.

Acord imminent per a un altre bloc de carrer d’Espalter

Helena Martín ha explicat que, juntament amb Raval Rebel, treballen per aconseguir un acord similar en un edifici del carrer d’Espalter, situat també al Raval. Preveuen que el pacte es podrà anunciar el mes vinent. “Treballem en el mateix sentit perquè aquesta és una de les maneres que tenim de treballar: intentar fer força”, sentencia Martín.