Carlo Padial passa pel “Mirador Barcelona“, del bàsics, una talaia des de la qual mirar amb perspectiva la ciutat. L’escriptor, guionista, director de cinema, dibuixant de còmics i ara, autor del pòdcast Media offline, que grava en una cafeteria Bracafé, un tipus d’establiment pel qual Padial té devoció: “El centre de l’univers barceloní és el Bracafé, sobretot el que ja no hi és, el del carrer de Casp”. Per l’escriptor, és la síntesi de la ciutat que diu que està sent substituïda per cafeteries absurdes amb cafè horrible i preus desorbitats.
“Gaudí, el Walt Disney nostre”
Per Padial, la vida ha canviat radicalment des que és pare i una de les coses que ha redescobert és l’obra de Gaudí. Explica que els seus fills tenen molta curiositat per la figura de l’arquitecte modernista i que identifiquen Gaudí com si fos una espècie de Walt Disney nostre: “Com que encara no han anat a Eurodisney, perquè és molt car, estan anant a coses de Gaudí, que ells identifiquen com Eurodisney, però més avorrit”.
“En el món dels meus fills, Gaudí és com Walt Disney”, diu l’escriptor, però afegeix que es tracta d’un Gaudí que et deixa com clavat, ja que creu que no hi ha interacció: “Un gran creador que ens va deixar una mica al marge“. Que Gaudí va morir atropellat per un tramvia és de les coses que els seus fills han après de la ciutat i ho comparteixen amb la resta de companys.
“El Raval té un punt d’El juego del calamar“
Escriu les seves idees en una llibreta barata amb les atraccions de Barcelona a la portada que es podria trobar en qualsevol botiga de records de la ciutat, ell té la teoria que “les bones idees no volen competència” i, per això, creu que no les pots escriure en una llibreta cara.
Per inspirar-se li agrada caminar. L’escriptor i director diu que quan va al centre de Barcelona és com una pel·lícula de ciència-ficció, ha canviat molt. Ell va estudiar dibuix a la Massana, al Raval, i recorda que ja era extrem però no com ara: “El Raval té un punt com d’El juego del calamar, molta gent oferint-te coses, economia accelerada”. Fa poc, amb un amic de Bilbao van estar buscant un local on anar a prendre alguna cosa i finalment el va deixar a El Corte Inglés. Diu que és perquè el barri ha canviat tant que ja no pot entrar enlloc. Per ell, “Barcelona és la plaça dura, a Madrid de seguida són molt amables”. Creu que a la capital catalana som poc sociables.
La lluita contra el comptador de passos de l’iPhone
Una de les coses que evita per sobre de tot són les paneroles, arriba fins i tot a preguntar als veïns si n’hi ha a l’edifici abans de llogar un pis. “Mai he viscut en un pis on n’hi hagi”, diu, orgullós. Tampoc vol coincidir-hi pel carrer. Tot i que li agrada moure’s passejant per la ciutat, Padial ha començat una guerra contra el comptador de passos de l’iPhone: “Crec que ens ha embogit a tots, i ara intento caminar com una lluita contra el comptador de passos per superar els 2.500 passos”.
“L’habitatge ha generat un trencament a la meva generació”
“L’habitatge és una causa en la qual crec que tots ens hauríem d’involucrar. La nova diferència social és tenir un pis de propietat o no i ha generat un trencament amb la meva generació“, ha reflexionat Padial. Diu que el fet de no tenir un pis en propietat fa que hagis de guanyar molts més diners que un interiorista mediocre que en té un.
Reivindica que els taxistes coneguin la ciutat
No té carnet de conduir i no en vol tenir, afirma Padial, que diu que li agrada molt anar en metro i en taxi. Tot i això, té una queixa cap al món del taxi, ja que apunta que ningú dels que en condueixen un coneixen la ciutat i, per això, ha deixar d’agafar-ne ja que a ell també li costa ubicar-se a la ciutat. Li encanta el metro i odia el bus i demana a TMB que regulin la temperatura dels combois.
Recorda de petit anar al Saló del Còmic amb el seu pare. Després, va començar a escriure en publicacions mítiques com El víbora, abans de convertir-se en realitzador de vídeos per a Playground i en escriptor de llibres com Dinero gratis, Doctor Portuondo o Contenido. A més, Carlo Padial s’ha embarcat en projectes com l’híbrid de ficció i documental Vosotros sois mi película, protagonitzat pel youtuber Wismichu.
