L’actriu barcelonina Carla Quílez ha guanyat la Concha de Plata a la millor interpretació protagonista pel seu paper de mare adolescent a ‘La maternal’, el segon llargmetratge de Pilar Palomero. Aquest novembre, i amb la pel·lícula ja als cinemes, Quílez compagina la promoció amb els estudis al seu institut d’Horta-Guinardó. Té 14 anys i de moment ho porta bé: “Durant el dia faig promoció i col·loquis de la pel·lícula però arribo a casa i avanço tots els deures”, ha dit en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé.

La pel·lícula és un clam per trencar els prejudicis sobre la maternitat adolescent a partir del procés personal de la Carla, una adolescent de 14 anys embarassada. Per endinsar-se en el personatge, ha rebut consells d’adolescents que ho viuen en primera persona: “Estic agraïda a les noies que van confiar en mi per explicar la seva història. No havia tingut cap cas proper de maternitat adolescent abans i em va servir molt”. Amb elles hi ha mantingut el contacte i Quílez ha explicat que han “creat un vincle molt bonic”.

“A l’institut ha estat un boom”

Quílez considera que després de l’estrena de la pel·lícula ella continua sent la mateixa persona, però ha notat un increment de l’interès al seu institut. “Fins i tot els professors em demanen com ha estat l’experiència”. I és que l’oportunitat li va arribar d’una forma curiosa: a través d’un missatge directe a Instagram. “Tant jo com la meva mare no ens crèiem que la proposta que vaig rebre per les xarxes fos de debò, en un primer moment”. Però al tercer contacte els van donar un número de telèfon i l’equip de producció li va trucar de seguida per proposar-li fer el càsting. “Allà vam veure que era una oportunitat seriosa i n’estic molt orgullosa”, explica l’actriu.

El futur: la interpretació i el ball

‘La maternal’ ha obert a Quílez com a nova experiència les portes de la interpretació. D’aquí a uns anys es veu fent carrera al sector: “M’encantaria seguir avançant i aprenent per aquest camí”. I ho vol fer compaginant-ho amb la seva altra passió que exerceix des dels sis anys: ballar. “És la meva vida”.