El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha confirmat que els mestres actuals de l’Escola Sant Felip Neri, del barri Gòtic, continuaran amb la mateixa tasca el curs vinent. Cambray ho ha explicat al programa ‘bàsics’, de betevé, després que aquest dimarts el Departament i l’Ajuntament hagin fet públic que el centre educatiu passarà a ser públic el curs 2023-2024.

“Un dels avantatges d’aquest canvi de titularitat és que es manté el projecte educatiu del centre i això vol dir mantenir la continuïtat dels metres i professorat amb plaça garantida fins que es jubilin”, ha afirmat el conseller. Paral·lelament, ha explicat Cambray, “s’hi anirà incorporant personal provinent de l’ensenyament públic”. Per exemple, el que formarà l’equip directiu el curs que ve, que vindrà de la xarxa pública.

Ada Colau celebra que l’Escola Sant Felip Neri passi a ser pública: “És una grandíssima notícia”
L’alcaldessa de Barcelona i el conseller d’Educació, després d’haver-se reunit amb la comunitat educativa de l’Escola Sant Felip Neri, han anunciat que passarà a ser de titularitat pública.

Inversió d’1,5 M € per al curs que ve

Cambray ha avançat que a partir del setembre del 2023 a l’Escola Sant Felip Neri s’aniran millorant espais amb una inversió inicial d’1,5 milions d’euros, que es dividiran. Per ara, els cursos de secundària no s’ubicaran al nou espai del convent, com proposava el Consorci, sinó al local actual del carrer de la Palla. “Però no descartem res”, ha dit el conseller, que s’ha compromès a “buscar alternatives per dotar el centre d’espais nous i a seguir negociant amb els propietaris”.

“Si l’Escola Sant Felip Neri tanca, marxem de Barcelona”
Famílies i docents de l’Escola Sant Felip Neri reivindiquen el centre com un element cohesionador del Gòtic per l’amenaça de tancament

Casos d’èxit com el de l’Escola Sant Felip Neri “donen sentit a fer de conseller”

El conseller Gonzàlez-Cambray també ha volgut reivindicar l’acord després de mesos de lluita tant de les famílies com del claustre de professors: “El desenllaç no ha estat fàcil però dies com el d’avui donen sentit al fet de ser conseller”. L’anunci s’ha fet aquest dimarts, 8 de novembre, a la mateixa plaça de Sant Felip Neri en un acte en què han parlat l’alcaldessa, Ada Colau, i el mateix Cambray. Ha estat un acte de celebració també en què les famílies i el professorat han fet palesa l’alegria del moment.