El sector de la restauració fa temps que alerta de les dificultats per trobar personal qualificat sobretot de sala. De fet, el Bar Vint-i-quatre n’és un exemple amb la crida que ha fet: “Es busca cambrer de més de 50 anys”. Es tracta d’un nou projecte gastronòmic que aposta per una manera de fer que costa molt de trobar: els cambrers de tota la vida. Tot i que expliquen que costa trobar professionals amb experiència, també hi ha l’altra cara de la moneda. Són bones les condicions laborals dels cambrers? 

De l’ofici de cambrer i del passat, el present i el futur d’aquesta feina indispensable en el món de la restauració n’han parlat al bàsics Cristina Cusí, cap de Restauració i docent de l’ESHOB, i Alfred Romagosa, maître, sommelier i copropietari del restaurant Fermí Puig: “Costa molt trobar gent i cada vegada hi ha menys professionals”.

Per Willy Bellabiod, mànager del restaurant Gallito, hi ha hagut un canvi en el tracte cap als treballadors, ja que interessa formar-los i que s’hi vulguin quedar: “Abans fidelitzàvem el client i ara, el personal”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a