El Banc dels Aliments torna a organitzar el Gran Recapte 2022 d’aliments, que se celebrarà del 25 de novembre al 6 desembre, als mercats, supermercats i petits comerços. Aquesta n’és la 14a edició i es farà en un format mixt, amb les donacions econòmiques i també la recollida física d’aliments, que es recupera després de dos anys de restriccions degudes a la pandèmia. La recollida de menjar es farà concretament els dies 25, 26 i 27 de novembre, però les aportacions econòmiques es podran fer durant setmanes. El repte és recollir donacions per proveir el Banc dels Aliments durant el primer trimestre del 2023, és a dir, uns cinc milions d’euros en donacions.

Parlem de tot plegat al ‘bàsics’ amb Bosco Fonts, director del Banc dels Aliments, que recorda que l’oli, les conserves de peix, els llegums cuits, l’arròs, la pasta o la llet són els aliments més necessaris. Per fer possible la recollida d’aquests productes necessiten 18.000 voluntaris. L’entitat ha explicat que ja han sumat més de 12.000 voluntaris, però en calen 6.000 més.