Els dilluns ens mirem Barcelona més de lluny, des del ‘Mirador’, del “bàsics”. En aquesta ocasió ho hem fet amb el propietari i cuiner del bar Granja Elena, a la Zona Franca, Borja Sierra, ja que el 2019 el restaurant van ser reconegut amb el Premi Barcelona Restauració com a representant de l’alta cuina de barri i aquest febrer amb un Sol Repsol a la Guia 2023.

Sierra creu que la clau perquè la feina surti bé en una cuina és gaudir-ne. Per això rebutja la idea que la feina de cuiner és “militaritzada i estricta”. “No estic d’acord amb la idea que la cuina són espais militaritzats on s’ha de tenir por als xefs. La cuina s’ha de gaudir si la vols treballar bé”, ha apuntat.

“La Zona Franca s’ha desenvolupat, però no al mateix ritme que els altres barris de Barcelona”

El cuiner considera que la Zona Franca és un barri amb molt de potencial i que els últims anys s’ha desenvolupat molt, sobretot des de la implantació de la Línia 10 del metro. Ara bé, considera que aquesta evolució “no ha estat al mateix ritme que els altres barris de Barcelona”.

El cuiner ha assegurat que la seva proposta gastronòmica s’hi estarà força temps al barri. “El meu pare em va dir una cosa que recordaré sempre: ‘Si tu vols iniciar nous projectes, estudia’ls, però la Granja Elena sempre ha de ser a la Zona Franca’. I ara penso: ‘Quina raó que tenia'”.

“Barcelona i Madrid són dos mons diferents, no es poden comparar”

Sobre el debat que compara Barcelona i Madrid, Sierra creu que “gastronòmicament no es poden comparar perquè són dos mons diferents”. En aquest sentit ha trencat una llança a favor de la ciutat catalana, perquè “hi podem trobar molt més nivell del que ens pensem, aquí no tenim cuiners”, ha conclòs, “tenim mestres”.