L’èxit de la primera Barcelona Eurovision Party fa ser optimistes els seus organitzadors. Aquest dissabte, 1.300 persones van omplir la Sala Apolo en la festa prèvia al festival d’Eurovisió del maig i això ha donat ales a Menuditas Factory, la promotora encarregada de l’organització: “L’edició del 2023 està assegurada i buscarem una ubicació més gran o ampliarem les dates”, han assegurat els seus responsables en una entrevista al programa ‘bàsics’. Preguntat per la possibilitat de fer la festa al Sant Jordi Club, Olivier Grau, responsable de la promotora, ha acceptat que “està sobre la taula, com també altres espais”.

“Hem estat un exemple a escala internacional”

Les entrades per a la Barcelona Eurovision Party es van esgotar amb més d’un mes d’antelació: “Hem estat un exemple a escala internacional, la sala estava plena i hi havia molt bona energia“, ha explicat Oriol Serra, també de Menuditas Factory. És el primer cop que Barcelona acull una festa prèvia sobre el certamen, amb actuacions d’alguns dels països finalistes i que també s’ha de celebrar durant els propers caps de setmana a Madrid, Londres i Amsterdam: “La nostra ha tingut la virtut de ser la primera de la temporada i aquí molts dels artistes s’han pogut conèixer”. És el cas de la representant d’Espanya, Chanel, i la d’Albània, Ronela, que havien exhibit sintonia a les xarxes socials però que fins ara no s’havien trobat cara a cara.

Turisme eurovisiu

Entre els assistents, també hi havia turistes vinguts d’arreu d’Europa alguns dels quals han començat una gira per les diverses cites eurovisives que hi ha fins a arribar al 14 de maig a la final del festival a Torí, Itàlia: “Hi ha molta gent que es munta la ruta i que pot haver aprofitat per passar un cap de setmana de turisme a Barcelona”. A més, segons Oliver Grau, els representats que han actuat a la Barcelona Eurovision Party —alguns, celebritats als seus països— han fet difusió de les seves impressions de la ciutat a través de les xarxes socials.

Barcelona Eurovision Party 2022: totes les actuacions de la festa eurovisiva

Recupera l’espectacle sencer