El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, considera que la reobertura de l’oci nocturn a Barcelona pot ajudar a evitar aglomeracions de persones a l’espai públic durant les nits. “Trobar espais de descompressió ordenada és molt favorable. El que no és descompressió ordenada són les imatges que hem vist aquests dies“, ha dit Albert Batlle en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé. Ara bé, ha demanat que la reactivació del sector vagi lligada a un compliment estricte de les mesures d’higiene i de seguretat per part dels locals per evitar contagis en espais on hi ha “molta interacció” entre les persones.

Batlle ha fet aquestes declaracions després de reunir-se, aquest dilluns a la tarda, amb representants de l’oci nocturn, que exigeixen una reobertura immediata dels locals del sector després de molts mesos tancats. En la trobada, la patronal FECASARM ha presentat al govern municipal la proposta de prova pilot amb tests diagnòstics en una desena de restaurants i discoteques. El responsable municipal de Seguretat ha mostrat el seu “màxim respecte i comprensió” cap al sector i ha defensat que la proposta per reobrir l’activitat nocturna està molt ben treballada: “Hi ha molta professionalitat al darrere”. Això sí, ha reclamat que els establiments que han estat expedientats per incomplir les restriccions no formin part del projecte.

Albert Batlle, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

El regidor s’ha compromès a traslladar la proposta de la patronal a les autoritats sanitàries catalanes perquè valorin la idoneïtat de la prova pilot, ja que recorda que és el Departament de Salut qui ha de donar-hi el vist i plau. En qualsevol cas, el Procicat aprovarà aquesta setmana el pla de reobertura del sector.

Més delictes amb la fi de l’estat d’alarma?

La pandèmia pel coronavirus va dur el Govern espanyol a decretar el confinament domiciliari i les posteriors restriccions de mobilitat i, amb tot plegat, hi va haver una caiguda dels delictes a la ciutat. Amb la fi de l’estat d’alarma, el govern municipal ja preveu un possible “increment de l’activitat delictiva”, tenint en compte també que vindran més turistes durant els mesos vinents. “Pot ser un dels aspectes no desitjables de la desescalada”, ha dit Batlle.

Davant d’això, el tinent d’alcalde de Seguretat creu que la reestructuració del cos de la Guàrdia Urbana serà útil per fer front a aquest possible increment, sobretot pel que fa al servei nocturn. Per exemple, Ciutat Vella i l’Eixample, els dos districtes amb més serveis de nit, tindran una unitat pròpia durant les hores nocturnes.

Després de les aglomeracions de les dues primeres nits sense toc de queda, Batlle ha insistit que el dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra va ser “manifestament insuficient”.

La policia municipal també té la vista posada en la revetlla de Sant Joan, per a la qual el govern de la ciutat encara està estudiant què fer. L’any passat, la festivitat es va fer sense fogueres i amb les platges tancades.