El govern municipal planteja que el servei de control de platges de Barcelona, que engega amb l’inici de la temporada de bany, estigui ja operatiu a l’abril per evitar-hi les aglomeracions vistes els dies de Setmana Santa. El litoral barceloní és un dels “punts sensibles” pel que fa a la concentració de persones i l’Ajuntament estudia desplegar els informadors de platges abans del previst si el bon temps pot animar els ciutadans a fer reunions multitudinàries. “No renunciem a fer-ho si hi ha una massificació excessiva”, ha dit el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Albert Batlle, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

L’Ajuntament de Barcelona vol evitar que durant els pròxims caps de setmana es produeixin escenes com les vistes a la platja de la Barceloneta aquesta Setmana Santa, on la Guàrdia Urbana ha hagut d’intervenir per desallotjar desenes de persones. El tinent d’alcalde ha insistit que el cos policial de la ciutat actuarà si es preveuen més concentracions pel bon temps de la primavera. “Augmentarem els nostres efectius”, ha dit, alhora que ha celebrat la bona coordinació amb els Mossos d’Esquadra per actuar en aquests casos.

Albert Batlle ha explicat que de vegades aquest tipus de concentracions es convoquen a través de les xarxes socials, tal com ha passat, ha afegit, en altres fases de la pandèmia pel coronavirus. A més, la platja no és l’únic punt crític on ha d’actuar sovint la Guàrdia Urbana. També ho són punts com el Born, la plaça dels Àngels, els búnquers del Carmel o el Parc de Collserola. Sobre aquest últim indret, el titular municipal de Seguretat ha explicat que en alguns casos ha calgut tallar l’accés a la carretera de les Aigües per la “massificació” de vehicles i ciclistes.

Un “desplaçament” de l’activitat delictiva

L’increment dels robatoris els darrers mesos als entorns dels centres escolars també ha marcat l’entrevista d’aquest dimarts a Batlle. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat ha explicat que hi ha hagut un “desplaçament de l’activitat delictiva” amb motiu de la pandèmia: davant la manca de turistes, hi ha lladres multireincidents que opten per assaltar menors a la sortida d’escoles i instituts. Si bé la policia ja ha detingut 12 joves per aquests fets, el consistori assegura que aquest mes de març s’ha frenat l’increment dels casos delictius vistos al gener i al febrer.

Sobre el cas de l’home ferit per un tret de la Guàrdia Urbana el novembre passat al passeig de Sant Joan i que recentment ha sortit de l’hospital, Albert Batlle ha explicat que el cos policial està “en espera del que decideixi l’autoritat judicial”. Ara mateix, tal com ha explicat el tinent d’alcalde, la Guàrdia Urbana no té oberta cap investigació interna perquè, ha dit, quan un cas està a la justícia s’atura aquest procediment. De moment, l’agent que va disparar el tret continua treballant a la Urbana i el cos “ha revisat els protocols” perquè un fet com aquest “es pugui excepcionalitzar”. “Deixem que l’autoritat judicial faci la seva feina”, ha demanat Batlle.