La secció ‘Aidalista’, del bàsics, l’espai en què cada dimecres l’API particular del programa, Aida Fita, s’endinsa en el món de l’habitatge a Barcelona i ens explica les vicissituds de buscar pis a la ciutat. En aquesta ocasió, s’ha fixat en els expats, professionals estrangers que arriben de països amb alt poder adquisitiu. Són mig barcelonins i mig turistes, i la seva presència també transforma la ciutat. Però, què hi ha darrere d’aquest boom? Fita analitza què els porta a triar Barcelona.

Per què Barcelona atreu tant als estrangers? 

@barcelona_robs

🚨 Be aware of these 3 things before moving to Barcelona 🚨. As someone who loves traveling and working from anywhere, choosing a city to settle down in has been a tough decision for me. 😓 However, after 2 years, I can confidently share the quality of life and work I have found here. 😌 For further information about living in Barcelona, see below 👇 @Visit Barcelona https://comeandwork.visitbarcelona.com #visitbarcelona #workation #barcelonaworkation #worktravel #bestcity #barcelonadigitalnomad #liveinbarcelona #remotework #barcelonatravel #barcelona_spain

♬ son original – barcelona_robs

Aquest vídeo dona consells a estrangers que vulguin venir a viure a Barcelona, entre altres que no cal aprendre l’idioma, ja que a la ciutat hi ha una gran comunitat internacional. La resta de la publicació explica les activitats que s’hi poden fer i el “fomo” que sentiràs per no poder arribar a tot. A més, destaca l’increïble clima, amb sol pràcticament cada dia.

Entre els estrangers que tenen un alt poder adquisitiu, Fita vol destacar les declaracions de Juba Hadid, executiu d’una multinacional que va participar en un reportatge del 3/24 sobre els expats. Explicava a la notícia que viu entre Barcelona i Dubai: “Poder viure-hi, amb menys impostos i més sol, és un bon tracte”. A l’hora de triar Barcelona deia que s’havia fixat en els beneficis fiscals que li oferia la coneguda com a llei Beckham que, a Espanya, permet nouvinguts estrangers amb rendes altes tributar un màxim del 24 %.

També havien existit al país els visat d’or per la compra d’habitatge, és a dir, l’obtenció automàtica de la residència espanyola per als ciutadans no comunitaris que invertissin 500.000 euros o més en béns immobles.

Més lloguers de temporada

La realitat és que cada vegada hi viuen més expats a Barcelona. Fita diu que l’evidència és que les cafeteries tradicionals ja són locals de fer un brunch. I afegeix que també han augmentat els lloguers de temporada.

Fita ha buscat quants pisos de lloguer hi ha a Barcelona ara mateix. Segons Idealista, el portal immobiliari, hi ha un total de 4.662 cases i pisos. De temporada en són 2.368, el 50,7 % de lloguers en total a la ciutat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a