L’Ajuntament de Barcelona controlarà la pràctica d’esport no reglada que es concentra, sobretot, al litoral barceloní. Això, després que la pandèmia hagi provocat que hagin augmentat les classes dirigides a l’aire lliure, com a la Barceloneta. El regidor d’Esports, David Escudé, defensa que cal “posar-hi ordre” perquè s’ha produït una “privatització de l’espai públic” i, per això, el consistori treballa per revisar aquest fenomen. Escudé ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

David Escudé, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

El regidor d’Esports ha justificat el control d’aquests gimnasos il·legals pel fet que aquests monitors no ofereixen assegurança, se’n desconeix la formació i tampoc se sap “si estan al corrent de les seves obligacions fiscals”. Això, segons Escudé, repercuteix negativament en els professionals dels centres esportius “que ho fan bé” i que sí que ofereixen una assegurança. Per això, el regidor socialista ha recordat als ciutadans que “cal anar amb compte” i “fer esport de forma assenyada i segura per no lesionar-se”.

Franges horàries per fer esport a la sorra

“Hem de fer compatible la tovallola amb la pràctica esportiva”, ha dit el regidor d’Esports. Per això, l’Ajuntament ha limitat l’espai dels esportistes a la platja i només es podrà practicar esport a les zones habilitades en quatre platgesSant Miquel, el Somorrostro, la Nova Icària i el Bogatell. El consistori va més enllà i establirà franges horàries en què es podrà fer esport en temporada alta. La resta de l’any no hi haurà limitació perquè “no hi ha cap problema d’invasió de xarxes o pràctica esportiva”, ha assenyalat David Escudé.