El Banc dels Aliments ha de marxar de la nau de la Zona Franca on estan instal·lats i que, a més, utilitzen com a magatzem. Així ho ha explicat el sotsdirector del Banc dels Aliments, Ramon Talamás, en una entrevista al programa ‘bàsics’. El local, que és propietat del Consorci de la Zona Franca, es destinarà a construir-hi vivendes i, per això, les dues parts ja han “iniciat converses” per trobar una nova ubicació perquè el Banc dels Aliments segueixi treballant.

Tot i que de moment desconeixen quan hauran d’abandonar la nau, Talamás ha explicat que els és complicat trobar-ne una perquè ha de reunir diversos requisits: d’una banda, ha d’estar situada a Barcelona, perquè “una gran activitat del Banc dels Aliments” està a la ciutat i, a més, perquè “gran part dels voluntaris resideixen a Barcelona”. A més, Talamás recorda que les noves instal·lacions han de ser tenir una superfície més gran que les actuals, que ocupen uns 4.500 metres. En aquest sentit, el sotsdirector del Banc dels Aliments ha indicat que actualment emmagatzemen “gairebé 18.000 tones de menjar”.

El Gran Recapte, termini màxim per trobar un altre magatzem

Més enllà d’haver de marxar de la seva seu, al carrer de Motors, aquest any el Banc dels Aliments té una tasca afegida: buscar una nau per fer la classificació dels aliments del Gran Recapte, que l’any passat va recollir més de 4.000 tones de menjar. Es tracta d’una cerca que han de fer any rere any, però que amb la recuperació de l’activitat econòmica cada vegada els és més complicat perquè no hi ha prou “naus disponibles a Barcelona”, segons Talamás, una situació que els genera “estrès i tensió”.