Gir d’última hora per a la Fady, una dona amb càncer i un 83 % de discapacitat que s’enfrontava aquest dimecres al tercer intent de desnonament. Quan faltaven només 12 hores perquè els Mossos d’Esquadra executessin previsiblement l’ordre, aquesta veïna del carrer de Balmes ha rebut un pis que li permet esquivar el llançament. Fonts de l’Ajuntament han explicat al ‘bàsics’ que els Serveis Socials li han ofert un allotjament amb pensió completa i medicalitzat, és a dir, adaptat a les seves necessitats.

La Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample, que ha donat suport a la Fady per evitar que fos desnonada, celebra que l’Ajuntament li hagi atorgat un pis, tot i que lamenta que hagi estat “tan in extremis”. Una de les portaveus de la xarxa, Lucía Baiona, atribueix la decisió del consistori a la “pressió del moviment per l’habitatge” i una altra de les portaveus, Mar Castells, lamenta que casos com el de la Fady “sense pressió del moviment popular no acaben en alternativa d’habitatge”.

L’associació veïnal també critica que el propietari del pis, Discográficas 1800 SA, no hagi estat considerat un gran tenidor quan té “més de 16 empreses” relacionades amb l’oci nocturn i el sector immobiliari, segons la Xarxa d’Habitatge de l’Esquerra de l’Eixample.