L’Associació de Veïns del Carmel lamenta que els pisos del número 95 del passatge de Sigüenza els han valorat molt per sota del que s’esperaven els propietaris, perquè després de l’esfondrament de l’estiu del 2020 ara es considera que es troben en ruïna i només els ofereixen el preu del sòl per expropiar-los. La presidenta de l’entitat, Montse Montero, considera que els pisos del número 95 del passatge de Sigüenza “poden ser la punta de l’iceberg al barri” perquè creuen que hi pot haver més pisos que també estiguin malmesos però, com que s’han fet aquestes valoracions a la baixa, alguns veïns tenen por i “no compleixen amb les revisions tècniques dels edificis”.

Entrevista a Montse Montero, presidenta de l’Associació de Veïns del Carmel, i Luisa Pérez, veïna del passatge de Sigüenza

Montero considera que, més enllà del que pugui dir la llei, “per ètica i per justícia social haurien de valorar els habitatges igual que la resta“. Es dona el cas que l’immoble ensorrat ja estava afectat pel Pla General Metropolità des d’abans de l’accident però va ser precisament l’esfondrament el que va accelerar el procés. “Creiem que hi tenim el mateix dret que la resta de veïns”, lamenta Luisa Pérez, una de les veïnes del bloc afectat.