Els caps de cartell per a les eleccions municipals del maig es van definint, però per conèixer les llistes completes encara caldrà esperar més. A les files del partit de govern a l’Ajuntament, Jaume Asens no té clar si continuarà. L’actual tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania i Transparència ha explicat al ‘bàsics’ que en els propers mesos prendrà una decisió sobre si continua a la política.

De fet, Asens confessa que encara no s’ha parat a pensar-hi amb deteniment ni n’ha parlat amb l’alcaldessa, Ada Colau. Reconeix, això sí, que estar a primera línia i governant “és dur” i per això s’ha plantejat tant seguir com deixar-ho. Abans de decidir-se, Asens assegura que farà balanç i mirarà de ser “honest amb un mateix per veure si té forces o no”.

Més bona entesa amb Maragall

Asens creu que l’entesa entre Barcelona en Comú i Esquerra després de les municipals serà més fàcil amb Ernest Maragall com a líder dels republicans. El tinent d’alcalde creu que tots dos partits estan condemnats a entendre’s i lamenta que durant aquest mandat no ha estat possible. Una situació que atribueix al fet que “s’han posat els interessos de partit o els personals d’Alfred Bosch al davant dels interessos generals”.

El regidor es mostra esperançat, reconeix que té una bona relació amb Maragall i expressa la seva decepció amb l’actual president del Grup Municipal d’ERC. Segons Asens, una aliança entre tots dos partits a l’Ajuntament “hauria canviat el mapa polític“.