Escolta aquesta notícia

La secció ‘Arxiu Barcelona’, del bàsics, recupera el passat de la ciutat i les històries que hi habiten amb el periodista cultural Toni Vall. Aquesta setmana s’endinsa en les rotatives i recupera la revista Vivir en Barcelona. Vall va topar-se amb un lot d’aquesta revista, en concret els números dels anys 1985 i 1986, en una de les seves visites als Encants de Barcelona i no va poder evitar adquirir-lo. Les portades, els reportatges, els nuncis i les notícies fan una radiografia de la vida a la capital catalana a la dècada dels 80 i el preolimpisme naixent.

El lot de la revista en mans del periodista recull temes de la ciutat com els basars del port, la Casa Xifré i el restaurant 7 Portes, l’Scala, les galeries comercials barcelonines i l’Up&Down.

La publicació també recollia les notícies en voga a mitjans dels 80 com la incògnita de si Barcelona seria escollida per als Jocs Olímpics del 92, la pugna entre Pujol a la Generalitat i Maragall a l’Ajuntament, l’homosexualitat a Barcelona i l’Hospital del Mar.

Hi ha temes que continuen en primera línia a la ciutat com el turisme, tot i que aquests números són anteriors a les Olimpíades i encara la ciutat no acollia un gran nombre de visitants.

Un reportatge del sector immobiliari a la ciutat

I un altre clàssic de la ciutat: comprar pis o casa a Barcelona, en una època en què el boom immobiliari encara no havia arribat a la situació actual. Tot i això, l’article comença amb la frase: “Ja no queden gangues” i “Mercat estable”. La notícia assegura que el 1984 només es van construir 3.573 habitatges a la ciutat i el parc immobiliari de la ciutat envellia: “Barcelona genera unes 15.000 parelles noves a l’any, per tant aquestes persones o se’n van a viure a casa dels seus pares o fora de la ciutat, on l’habitatge és més assequible”, reflexionava Joan Ràfols, director general d’Arquitectura i Habitatge de la Generalitat.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a