La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, amb la mirada posada en les eleccions municipals del 2023, s’ha erigit com l’alternativa al govern de Colau i Collboni i també es presenta ara com l’oposició real a l’Ajuntament de Barcelona: “El govern municipal reconeix que la cap de l’oposició soc jo“. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Artadi creu que ERC i el seu president municipal, Ernest Maragall, tenen la voluntat de “seguir sent socis” de comuns i socialistes, tot i l’anunciada distància dels republicans. La líder de Junts ha recordat l’historial d’acords entre els tres partits en grans actuacions de ciutat i també en els darrers pressupostos.

Després del gran acte amb què Elsa Artadi va engegar la seva precampanya per al 2023, la líder de Junts ha refermat el seu compromís amb Barcelona: “Arribaré al 2023 i, si tot va bé, em presentaré per guanyar l’alcaldia“. Assegura que en les darreres setmanes se li han acostat diverses persones “amb ganes de formar part del projecte” per guanyar els comicis. “La gent s’apropa quan les coses pinten bé”, ha dit. Ara bé, ha preferit no donar cap nom.

Elsa Artadi, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

“Colau i Collboni són els reis de les queixes”

Artadi creu que des que Ada Colau és alcaldessa de Barcelona hi ha un “descontentament molt generalitzat” en qüestions diverses com la mobilitat, la seguretat o la neteja i acusa l’executiu municipal de defugir les seves responsabilitats. “Diuen que el problema és normalment la Generalitat o algun dolent del sector privat o social. […] Són els reis de les queixes, no fan altra cosa”, ha lamentat la líder de Junts al consistori.

Sobre els comptes del 2022, la líder de Junts defensa que, ara per ara, el seu partit està més a prop del no que del sí: “Objectivament hi estem lluny”. Ara bé, apunta que li “encantaria” votar-hi a favor perquè “voldria dir que hi ha una rectificació” en les polítiques municipals. Lamenta que projectes com el cobriment de la ronda de Dalt o millorar el Parc de la Ciutadella siguin “al calaix” mentre “invertiran 600 milions d’euros a destrossar el pla Cerdà”.

Artadi vol canvis en la reserva del 30 %

Artadi també ha demanat canvis al govern de Barcelona pel que fa a les polítiques d’habitatge. Ho ha fet arran de l’esborrany de la llei estatal que, ara per ara, preveu obligar els ajuntaments a compensar econòmicament els promotors que es vegin afectats per la reserva del 30 % de les noves promocions per a habitatge assequible. “És evident que aquesta mesura no ha generat habitatge social“, ha lamentat. Per això, la líder municipal de Junts considera “més honest” estudiar solucions alternatives, com “fórmules compensatòries” o millorar la col·laboració amb els empresaris.