persones sense llar

Arrels Fundació es mostra preocupada pel fet que l’obligatorietat del passaport covid per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències impedeixi a les persones sense llar accedir a àpats calents. Per això, l’entitat, que treballa en l’atenció a sensesostre, imprimeix els certificats a aquelles persones que s’han vacunat de la covid-19 i tenen dificultats per obtenir-los. “Els proporcionem el camí de la vacunació i els imprimim els passaports“, ha explicat el director de l’entitat, Ferran Busquets, en una entrevista al ‘bàsics’, de betevé.

Busquets assegura que, malgrat les dificultats d’aquestes persones per accedir a punts de vacunació i protegir-se de la covid, hi ha ciutadans sense llar que han aconseguit rebre la vacuna. Ara bé, tem que alguns d’ells, per la desorientació que poden patir o la seva itinerància, puguin perdre el document que permetrà entrar als establiments. “Si algú no té el passaport pot menjar calent a casa, però els que no tenen llar ens preocupa que tinguin dificultats per accedir a aquests àpats”, exposa el director de l’entitat.

Ferran Busquets al ‘bàsics’

Entrevista completa

Arrels Fundació apunta que estan “intentant preguntar” a les autoritats sanitàries catalanes sobre aquesta qüestió. Si bé “els canals no són fàcils”, l’entitat busca facilitar l’accés de les persones sense llar al certificat de la covid.