Alcántara, que representa l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona, que agrupa més de 210 empreses i professionals del sector, creu que la lluita contra els pisos turístics il·legals s’hauria de fer per dues vies: d’una banda, mantenir les inspeccions i sancions i, de l’altra, “permetre la legalitat en els casos que es pugui”. No ha volgut quantificar el nombre de llicències que caldria atorgar però ha recordat que “fa més de tres anys, l’Ajuntament va calcular que la ciutat podia suportar fins a 20.000 pisos turístics”. “No demano que hi hagi 20.000 llicències actualment”, però “de mica en mica, hauríem d’anar donant resposta a la demanda del mercat” ha afegit.

El president d’Apartur ha negat que l’existència de pisos turístics estigui relacionada amb l’augment del preu del lloguer a Barcelona. Ho ha argumentat dient “que el 2016, el nombre de pisos turístics s’ha reduït. Per tant, l’efecte que hem tingut sobre el preu del lloguer és zero”.

Sobre la situació creada a partir dels pisos il·legals que s’anuncien a Airbnb, Alcántara ha dit que està perjudicant la imatge del sector. “Tot el debat se centra en els apartaments il·legals i la menció a la feina ben feta no surt enlloc” ha dit.