La cultura i l’esport són dos dels sectors afectats per les restriccions sanitàries de la segona onada de la pandèmia. En la desescalada, teatres i cinemes podran obrir amb el 50 % de l’aforament i un màxim de 600 persones. Pel que fa a l’esport, només podran obrir les instal·lacions esportives a l’aire lliure amb un aforament del 50 %. Els gimnasos, en canvi, no podran obrir fins a la segona fase, a partir del 7 de desembre. Ho han valorat al ‘bàsics‘ Lluís Torrents, gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, i Manel Martínez, vicepresident de l’Associació d’empresaris de Clubs Catalans de Fitness (ADECAF).

Torrents qualifica de “greu i dramàtica” la situació i alerta que a Barcelona “el 80 % de les sales no passaran del mes de desembre”. En aquest sentit, el gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya ha explicat que hi ha tres sales “que estan en traspàs” i altres “han iniciat el procés de concurs de creditors”.

Per la seva banda, Martínez ha detallat que molts centres esportius amb piscines exteriors no obriran perquè “no els sortirà a compte” haver de climatitzar l’entorn, tractar l’aigua i tenir socorristes.