Diverses alumnes que viuen a la Vila d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) alerten que hi ha residents que s’han saltat el confinament decretat pel brot de coronavirus a la Vila i han marxat a casa. “El confinament no s’està complint del tot”, ha alertat la Carla, qui ha assegurat que aquest dijous han vist “persones amb maletes que aquest cap de setmana marxen a casa”. Una afirmació que comparteix la seva companya de pis, l’Emma, qui també assegura haver-ho presenciat. Ho han dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

Les estudiants han criticat la manca de controls a la universitat per evitar la sortida d’alumnes confinats. En aquest sentit, l’Emma ha assenyalat que aquest dijous només n’hi ha hagut “a la zona on es feien les PCR” i cap a la resta de la universitat, i ha criticat que “el bar estava obert”. Una altra companya, la Queralt, ha explicat que elles han trucat “a la recepció de la Vila per informar-nos si ens havíem de fer la PCR”.

Festes i trobades multitudinàries a la Vila

Les estudiants també han detallat que han presenciat trobades de més de sis persones darrerament, el límit establert actualment en les restriccions anticovid. En aquest sentit, la Carla ha detallat que han “sentit festes i reunions de 30 persones”, i ha assenyalat que la seguretat de la Vila “no ho ha pogut evitar” perquè “és molt difícil estar pendents de totes”. Tot i això, aquesta estudiant també ha destacat que “hi ha gent responsable que ha seguit les mesures de la Vila i del Govern”.

Un miler d’estudiants, cridats a fer-se una PCR

Els 1.400 estudiants que viuen a la Vila de la Universitat Autònoma de Barcelona estan cridats a fer-se una prova PCR, després de detectar el brot de positius per coronavirus en aquest espai residencial. De moment, Salut ha confirmat 24 casos positius.