El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, és partidari d’ajornar les eleccions al Parlament de Catalunya i les de la presidència del Barça “quatre o sis mesos”, fins que el procés de vacunació estigui més avançat. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el doctor ha admès que veu amb “preocupació” la situació, sobretot perquè els comicis comporten aglomeracions de persones i aquest és “el mecanisme pel qual el virus es transmet amb facilitat”.

Benito Almirante, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Més enllà de les aglomeracions, per Benito Almirante celebrar uns comicis aquest hivern tampoc no és una bona idea perquè és una època de l’any que propicia els contagis dels virus respiratoris, com el coronavirus: “Aquesta malaltia respiratòria es transmet a l’hivern amb més facilitat que a l’estiu”, ha detallat.

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron preveu que d’aquí a mig any el volum de persones vacunades serà “molt alt” i, llavors, bona part de la població estarà protegida i probablement tampoc no tindrà capacitat de transmetre la malaltia.

Tot el personal del Vall d’Hebron estarà vacunat a finals de setmana

Els 8.500 treballadors del Vall d’Hebron —tant personal sanitari com administratiu— estaran vacunats “divendres o dissabte com a màxim”, segons ha revelat Almirante. De fet, ha explicat que ell ja ha estat vacunat i ha qualificat l’experiència “d’extraordinària” i d’un moment de “felicitat immensa”. Per això, el doctor ha fet una crida a la població a vacunar-se perquè “estar protegit d’aquesta malaltia és molt important”.

“És probable que s’hagin de posposar algunes intervencions”

L’increment de casos posa els hospitals barcelonins al límit d’haver d’ajornar intervencions, com ara l’Hospital de Sant Pau i el Clínic. El Vall d’Hebron no preveu aplicar immediatament aquesta mesura perquè “és molt gran i té més capacitat d’adaptar-se”, però Almirante no descarta haver-ho de fer properament: “Algunes intervencions és indispensable que es facin, però és possible que d’altres que siguin programables es dilatin en el temps“.

Pel que fa a l’ocupació de llits, Benito Almirante preveu que la tercera onada impactarà amb més força a l’UCI del Vall d’Hebron que no pas la segona, en la qual va arribar a tenir 600 pacients a cures intensives. “La previsió és que puguin ser una mica més”, ha dit el doctor, i alerta que si s’arriba als 800 llits la situació “pot ser dramàtica”.