Per evitar casos com el de l’incendi de Badalona, l’Aliança contra la Pobresa Energètica reclama una solució per a les famílies en situació de vulnerabilitat que ocupen habitatges però que no poden donar d’alta els subministraments. “Es veuen abocades a viure amb espelmes o punxar la llum”, ha conclòs Maria Campuzano al programa ‘bàsics’.

Campuzano ha explicat que en el cas de l’aigua, ja es fan contractes provisionals. Però pel que fa a l’electricitat, l’empresa es nega a donar d’alta el comptador sense contracte de lloguer o escriptura de propietat de l’habitatge, tot i que “legalment haurien de fer-ho”, afegeix. Des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica afegeixen que “amb un informe de Serveis Socials que acrediti la situació de vulnerabilitat de la família, el padró i una revisió de la instal·lació n’hi hauria d’haver prou”.

L’APE reclama activar el protocol amb Bombers de la Generalitat

L’Aliança contra la Pobresa Energètica ha demanat una reunió amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per reclamar que es posi en marxa el protocol perquè els Bombers de la Generalitat puguin alertar de casos de pobresa energètica. Maria Campuzano ha explicat a ‘bàsics’ que a Barcelona ja fa més d’un any que s’aplica i ha donat bons resultats.