El líder del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha contradit els qui consideren que el judici pel 9-N és una causa per idees polítiques. En una entrevista al ‘Bàsics’, de betevé, Fernández Díaz qualificat la jornada d’avui com “una gran escenificació per intentar aparentar que el senyor Artur Mas és una víctima del procés independentista i que s’estan jutjant unes idees”.

El president del Grup Municipal del PP també ha qüestionat l’estratègia de defensa de Mas, que aquest matí ha respost només les preguntes del seu advocat. Fernández Díaz considera una contradicció que l’expresident del govern defensi que va tirar el 9-N endavant obeint un mandat democràtic però que davant el tribunal al·legui que el Consitucional no va ser prou clar en els requeriments.

Sobre la possibilitat d’una via de diàleg entre els governs català i espanyol, ha assegurat que des del Partit Popular estan oberts a parlar sempre que la resposta no sigui “jo vull dialogar si faig la independència sí o sí”. En aquest sentit, ha qualificat de paradoxa que per reformar l’Estatut calguessin dues terceres parts del Parlament, però que es pretengui declarar la independència amb la meitat més un dels vots.

No veu acord possible amb Colau

En clau municipal, el líder popular ha descartat cap acord amb el govern de Barcelona en Comú, del qual ha dit que està “als antípodes”. Fernández Díaz s’ha mostrat contundent en aquest punt afirmant que “jo no vull pactar coses amb la senyora Colau, jo vull que hi hagi una alternativa per desbancar la senyora Colau de la ciutat de Barcelona”. A l’oposició diu que hi troba molts “complexos” i que “manca coratge per defensar un model de ciutat nítid, alternatiu”.