L’Ajuntament de Barcelona ha començat a negociar per evitar el desallotjament imminent de la nau de La Caracola amb La Caixa, que n’és la propietària. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha alertat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que el llançament pot dur-se a terme “en les properes hores o dies” i, per això, han traslladat a l’entitat bancària que “aquest desallotjament no es pot produir” i li han reclamat que “se suspengui de forma immediata”. No obstant això, Serra ha dit que La Caixa encara no ha mogut fitxa.

El Sindicat Manter és una de les entitats que fan servir La Caracola com a seu i, de fet, durant la pandèmia de coronavirus van convertir el local en un taller de costura per cosir bates i mascaretes que van donar gratuïtament al personal sanitari. Actualment s’hi reparteixen aliments i hi viuen persones vulnerables. Davant d’això, el regidor de Drets de Ciutadania critica que durant l’estat d’alarma “tothom va ser capaç de reconèixer la feina que van fer” però que ara, de cop, “ha arribat la data de desallotjament”.

Serra també ha recordat que La Caracola va ser utilitzada com a narcopís fins que els manters van aconseguir fer-ne fora els traficants i van convertir l’espai en el taller. Amb aquest precedent, el regidor alerta que a hores d’ara La Caixa “no té un ús alternatiu per a aquest local” i tem que si es torna a buidar, “hi tornin a entrar per fer-ne ús de narcopís”.

“Necessitem més temps”

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona treballa per oferir un local alternatiu als manters abans no es produeixi el desallotjament i, per això, demana a La Caixa “més temps”. En aquesta línia, Marc Serra ha dit que una entitat bancària com aquesta, amb “molts beneficis cada any”, ha de poder “corresponsabilitzar-se de la situació d’aquestes persones i oferir-los alternatives”.