L’Ajuntament de Barcelona ja ha cobrat 1,2 milions d’euros de les sancions imposades per l’incompliment de les restriccions anticovid aplicades pels governs de l’Estat o de la Generalitat. Poc més d’un any després de l’esclat de la pandèmia pel coronavirus i de l’inici de les mesures restrictives, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, celebra que les multes s’estiguin tramitant i cobrant. “Ja està començant a córrer la veu i això és bo: aquestes sancions s’han de pagar“, ha dit contundentment en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, si bé ha assegurat que les sancions no tenen un “objectiu recaptatori”.

Albert Batlle, al ‘bàsics’

ENTREVISTA COMPLETA

Batlle ha volgut recordar que “la immensa majoria” de la població està complint “escrupolosament” les mesures imposades, si bé admet que ara s’ha detectat un relaxament coincidint amb les festes i el bon temps de la primavera. “S’ha acabat la fase d’acompanyament i d’informació per passar a la d’advertència i de sanció, i la conseqüència són les sancions i els desallotjaments que s’han fet“, ha dit.

El perfil de les persones sancionades els darrers dies és molt divers, segons el tinent d’alcalde, si bé ha afirmat que en les hores de nit la majoria són joves. Aquesta Setmana Santa, la Guàrdia Urbana s’ha trobat amb més turistes que han hagut de ser desallotjats, sobretot francesos. Sobre això, Albert Batlle ha volgut ser clar: es tramitaran totes les sancions, tant les que s’han imposat a ciutadans espanyols com a persones d’altres països del món.