Ciutat Vella és un dels districtes de Barcelona que pateixen més els problemes i les dificultats a l’hora d’accedir a un habitatge o de mantenir-se en un. Aquesta setmana hi ha 11 llançaments previstos, sis dels quals ja han estat suspesos, però els primers dies del mes de febrer seran especialment durs: n’hi ha programats 21 en dos dies de la setmana vinent. Així ho ha confirmat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Jordi Rabassa, al ‘bàsics’

Entrevista completa

Si bé actualment hi ha un decret espanyol que prohibeix els desnonaments en l’estat d’alarma actual, en queden fora els processos que van engegar abans de la crisi sanitària. “En tenim molts de pendents que no tenen res a veure amb l’alarma i que afecten persones grans i vulnerables. El govern de l’Estat ha de ser més agosarat: ha de suspendre tots els desnonaments“, ha defensat el regidor. El govern municipal s’ha compromès a donar una alternativa d’habitatge a tothom que sigui expulsat de casa seva.

Rabassa lamenta que la legislació actual “protegeix el dret a la propietat per sobre del dret a l’habitatge” i assegura que tant l’oficina municipal d’habitatge com la unitat antidesnonaments fan tot el possible perquè els jutges facin prevaldre el dret a l’habitatge.

El llançament de l’Alejandro continua en marxa

Si bé l’Amparo, veïna del Gòtic i que s’enfrontava al quart intent de desnonament, ha aconseguit quedar-se a casa seva, la solució per a l’Alejandro, de 83 anys, encara es fa esperar. Jordi Rabassa assegura que l’Ajuntament està mediant amb la confiança que el llançament s’acabi suspenent. “Si passés, tindrà una alternativa, però no hi hem d’arribar”, ha dit. Recorda que el propietari d’aquest pis és un gran tenidor i que, per tant, “no pot fer aquest desnonament”.