Els ZA! no paren. El seu univers musical és tan extens que necessitarien 7 vides (o més) per exprimir-lo. Mentrestant, en aquesta vida s’ho passen bomba “buscant-li tres peus al gat” fent música. Experimentació, caos organitzat, humor, error, maquinetes diverses i passió, molta passió, són alguns dels termes que podrien definir el que, més que mai, hauria de ser inclassificable. Ens colem en un dels seus assajos per mirar d’esbrinar com funcionen aquestes dues ments d’aquells als qui anomenen ZA!, baquetes i guitarra en mà.

ZA! i la Transmegacobla

La MegaCobla és un quartet de vents de cobla tradicional format per Pep Moliner (fiscorno), Xavi Molina (tenora), Jordi Casas (tible) i Xavi Torrent (flabiol). Les Tarta Relena són Helena Ros i Marta Torrella, un duet de trans-folk que canta a capella. Els ZA! són Spazzfrica Ehd (Edi Pou) i Papadupau (Pau Rodríguez). Tots junts formen la Transmegacobla, un nou projecte musical que vol barrejar la música més contundent dels ZA! amb sons mediterranis i les veus de les Tarta Relena que, fins i tot, canten en llengua fenícia. El projecte va néixer just abans de la pandèmia i, després de cinc concerts, va quedar aturat. Ara, per fi, s’han tornat a trobar per gravar disc.

Juntem, per exemple, un ritme balcànic amb una sardana i li posem el nostre toc personal. Ens agrada molt buscar-li tres peus al gat a la música. ”
Spazzfrica Ehd, ZA!

Ni nosaltres mateixos sabem com creem ni li donem gaire importància. Normalment comencem a un lloc i acabem a un altre de totalment diferent. L’important és que hi hagi ‘flow’.”
Papadupau, ZA!

Reedició en vinil de ‘Eki Eki Eki Kazam!’

‘Eki Eki Eki Kazam’ es va publicar al 2006 i avui els ZA! ja tenen 7 discos, a més de diversos singles i set polzades. En el seu dia es va publicar només en CD-R i ara, 15 anys més tard el segells sellos Gandula y Galleta Records l’editen en vinil, d’un groc llampant i amb un nou disseny fet pel mateix dibuixant: El Mister, de la Doble Cobra.

En aquest disc encara estàvem aprenent a tocar i té molts errors, és molt honest.”
Spazzfrica Ehd, ZA!

Set polzades ‘Somos Todos’

‘Somos Todos’ és un tema que neix a partir de gravacions de camp enregistrades a un pis de Lavapiés i beats gravats en el Tanque de Keroxen de Tenerife i a la Fabra i Coats. La cançó pertany a un 7″ compartit amb la banda belga La Jungle, i l’edita el segell belga Jaune Orange y el segells dels ZA!, Gandula.

És un tema molt remesclat i és el més electrònic que hem fet fins ara.”
Spazzfrica Ehd i Papadupau, ZA!

ZA! Set polzades ‘Somos Todos’