El rap és la música de carrer, la que sona als parcs i arrasa a les xarxes socials. Un rap i hip-hop que manté l’estètica amb què va néixer als anys 70 als Estats Units, és a dir, lletres bel·ligerants i amb consciència política i social, però hi ha un canvi prou important, fins ara els grups de rap menystenien la dona i la col·locaven en una posició de submissió sexual però, des de fa un temps, han aparegut una sèrie de grups de rap amb lletres en clau de gènere com Ira, a Madrid; la Fúria, al País Basc, o Tesa, al País Valencià.

La valenciana Jazzwoman, Pupil·les o Tribade fan rap des dels països catalans i dispara al patriarcat. Tribade és un grup de rap de Barcelona que ha publicat el seu primer disc aquest 2019, ‘Las desheredadas’. Tribade ve del grec i es refereix a la pràctica sexual entre dues dones, i com diuen elles quan comencen un concert: ‘Totes som tribade’.

 

El “festín” de Carne Cruda

Aquest dissabte, 22 de juny, a la sala Razzmatazz, el programa de ràdio Carne Cruda celebra el seu segon festival amb 10 grups: Sílvia Pérez Cruz, Albert Pla, Triángulo de Amor Bizarro, Mujeres, The New Raemon, Seward, Mueveloreina, Tribade, The Crab Apples i Side Chick.