Pau Donés al videoclip 'Eso que tu me das'

Pau Donés llança sense avisar el darrer disc de Jarabe de Palo, “Tragas o escupes”, que tenia previst publicar el mes de setembre. Un àlbum que desprèn bon rotllo i que recupera el rock llatí que caracteritzava la banda als seus inicis. L’àlbum s’acull a la tendència a la improvisació que sempre han tingut i que, a més, s’ha vist accentuada per la situació en què ens trobem amb la crisi provocada pel coronavirus.

Sis anys després de la publicació del seu últim disc, “Somos”, i just quan feia un any que Donés havia anunciat la seva retirada temporal del món de la música, arriba aquest ‘Tragas o escupes’. 11 cançons noves, amb un clar contingut autobiogràfic, encapçalades pel senzill ‘Eso que tú me das‘.

'Tragas o escupes', Jarabe de Palo

‘Eso que tú me das’

‘Eso que tú me das’ és una carta d’agraïment a tots els seguidors que han donat suport al cantant des que va anunciar que patia càncer de colon, el 2015. Un tema alegre que parla de com l’artista ha aconseguit superar el dia a dia amb la força rebuda dels seus fans. Com ell mateix explica, estem massa acostumats a ser escoltats i a no escoltar, i a demanar i rebre més que a donar, però ell s’ha trobat justament amb el contrari.

“He rebut molt sense demanar ni esperar res. Coses bones, molt bones: afecte, respecte, amor… de gent a qui coneixia i de gent a qui no.”

L’homenatge de Pau Donés als sanitaris

El 19 de març, Pau Donés ja ens va sorprendre amb el seu particular homenatge als sanitaris que han estat lluitant cada dia contra el coronavirus. Ho va fer aprofitant un tema que també ha inclòs en aquest disc i que va escriure per homenatjar tots els professionals de la sanitat que tant l’han acompanyat durant aquest temps. Des del balcó de casa seva, va recitar, “a cappella” i durant poc més de mig minut, una part de ‘Los ángeles visten de blanco’, una cançó amb una lletra emotiva en què compara els sanitaris amb uns àngels que no tenen ni ales, ni llaços ni rínxols d’or, però que es juguen la vida perquè altres estiguin bé.