Agrupación Señor Serano ha estrenat al Teatre Lliure de Montjuïc ‘Mountain’. Un espectale marca de la casa en què es reflexiona sobre els límits de la veritat i les bases que fonamenten la confiança. En una societat contemporània bombardejada per les “fake news”, el muntatge d’Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dordal adquireix rabiosa actualitat. Els dubtes entre una narració de ficció i una de factual tenen tres traslacions a escena: la principal és la que protagonitza l’actriu Anna Pérez Moya, qui posa veu a un intrigant personatge sintètic amb una evident retirada a Vladimir Putin. Aquest èmul del mandatari rus apareix com un consumat especialista en comunicació.

Les altres dues línies argumentals fan referència a episodis històrics. Un és el del mai contrastat ascens a l’Everest, el 1924, dels britànics George Mallory y Andrew Irvine, que no van tornar mai de l’expedició. L’altre és més conegut: la sèrie radiofònica ‘La guerra dels mons’ d’Orson Welles, que el 1938 va entrar en les llars nord-americanes sembrant la psicosi. La companyia utilitza la muntanya com una metàfora d’allò inabastable, com la veritat.

Com és habitual en els espectacles de l’Agrupación Señor Serrano, la proposta barreja recursos escènics tan diferents com la performance, les maquetes, les càmeres per fer videoprojeccions en directe i altres elements que cada cop van expandint més els límits del seu teatre. Aquesta vegada la joia de la corona és un dron. Després d’haver estrenat al Grec títols com ‘Brickman Brando Bubble Boom’ (2013) ‘A house in Asia’ (2014), ‘Birdie’ (2016) o ‘Kingdom’ (2018) ara, amb ‘The Mountain’ plantegen un nou repte al públic del festival, que haurà de verificar si el relat que presenten en escena és veritat. L’espectacle és en anglès amb sobretítols en català, perquè la producció  viatjarà a diversos teatres d’Europa, com és habitual en la companyia.