Cada final de mes el MACBA realitza una programació gratuïta aquest dissabte i l’últim de desembre de nou folklore amb grups com Ajuar, Tarta Relena o Rojo Pandereta. Una invitació a explorar la potència de la memòria oral compartida a través de missatges directes que conviden a la trobada, a la reunió i a la festa.

‘Rojo Pandereta’, 30 de novembre

‘Rojo Pandereta’ és una peça de dansa que pren com a referència la posada en escena del 1869 de Don Quixot de la Mancha pel coreògraf francès Marius Petipà. Un marc per reflexionar i qüestionar els paradigmes coreogràfics que, com a ballarines, han travessat i construït les nostres identitats corporals. Aquest dissabte també es podrà escoltar l’actuació de Folclor del Porvenir. Le Parody. Le Parody –projecte musical de Sole Parody– treballa a partir del “sampling”, el sentiment, l’observació i la memòria. Porvenir porta lletres de la tradició oral andalusa i ecos de la tradició del ball electrònic nord-europeu sense intenció historicista, sense ortodòxia, entenent-los com a materials vius per jugar, pensar i fer.

 

Tarta Relena, 21 de desembre

Tarta Relena neix el 2016 com un projecte de dues cantants per explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Lluny de voler crear un segell d’allò tradicional i de definir la mediterraneïtat, Tarta Relena vol fer-se seu un repertori que va des de músiques de tradició oral fins a cançons d’autor que, d’una manera o altra, es relacionen amb l’àrea geogràfica del Mediterrani.