spamflix

En un moment en què la demanda de plataformes de cinema i de sèries ha crescut arran del confinament, arriba a l’estat una nova plataforma de cinema orientada a les propostes més minoritàries: Spamflix. Nascuda el 2018 i fundada per dos professionals dels festivals de cinema, Spamflix es presenta amb 90 títols i és compatible amb iOS, Android, AndroidTV i Chromecast.

Spamflix: un catàleg d’autor

Spamflix, a diferència d’altres plataformes, no funciona amb una subscripció mensual, sinó que ofereix un catàleg en què cada títol es pot llogar i veure per “streaming” a un preu d’uns quatre euros. A més, hi haurà ofertes de lots de pel·lícules a un preu més rebaixat. Els usuaris podran accedir a títols de cineastes com Denis Coté, Sion Sono, Alex Cox o Quentin Dupieux, noms aplaudits i celebrats en festivals, autors arriscats i amb un segell molt personal que els converteix en autors del cinema contemporani. La llista de títols s’anirà ampliant amb el temps.

Augmenta la demanda de plataformes de vídeo

El consum de plataformes de continguts audiovisuals va pujar a l’estat un 108 % al principi de la crisi. Tot i que Netflix, per exemple, no facilita les dades del nombre d’usuaris, les seves accions van pujar a la borsa a l’inici del confinament. Entre les plataformes espanyoles, Filmin ha augmentat el seu tràfic un 70 % i ha hagut de reforçar el seus servidors per garantir que no se saturarien, una cosa que li va passar a Netflix amb l’estrena de la nova temporada de la sèrie ‘Élite’. Flixolé ha triplicat el seu consum i ha augmentat sensiblement el nombre de socis. Alguns films han suspès la seva estrena en sales i l’han fet en aquestes plataformes, i el mercat de les VOD (Video on demand) s’ha convertit en una bona alternativa d’oci a casa, fins que els cinemes tornin a obrir.