El director de teatre i dramaturg Tomàs Aragay i la coreògrafa i ballarina Sofia Asencio formen una societat amb nom de metge. Però, malgrat dir-se Societat Doctor Alonso, el que recepten els nostres convidats d’avui és dansa, moviment, teatre i reflexió. Nascuda fa quasi bé dues dècades, la companyia ens ha mostrat els estats emocionals d’‘El desenterrador’, s’ha manifestat partidari d’una ‘Anarchy’ coreografiada, i ha retratat ‘La naturaleza y sus temblores’. Ara, recuperen dues de les seves peces al Mercat de les Flors, ‘Andrei Rublev’ i ‘Sobre la bellesa’, i en presenten una altra, ‘Contrakant’. I per això avui els tenim a l’‘Àrtic’, on som molt partidaris de totes les societats, ja siguin anònimes o limitades, sempre que siguin artístiques.

 

Una temporada al Mercat

La Societat Doctor Alonso serà una de les grans protagonistes de la temporada d’enguany del Mercat de les Flors, constatant així la bona salut d’una unió que ja té quasi 20 anys i continua en plena forma. Tot i treballar disciplines diferents, o potser per això mateix, Tomàs Aragay i Sofia Asencio han sabut formar un duet que treballa en la zona grisa que separa la dansa i la performance, aportant els coneixements de direcció d’escena, guió, dansa i coreografia que tenen els seus fundadors.

Societat Doctor Alonso canvia de seu

Abans de fundar Societat Doctor Alonso, Tomàs Aragay i Sofia Asencio tenien clar que no volien continuar a Barcelona, així que es van mudar a l’Empordà. Allà va néixer la companyia, primer al poble de Ventalló, des d’on van impulsar el Festival Mapes a Sant Mori, i més tard a Pontós. Els aires de l’Empordà els han inspirat a dur a terme els seus espectacles, on han reflexionat sobre el temps, sobre la societat, sobre el diàleg intergeneracional o sobre el record de les víctimes de la guerra civil. I amb tot això, queda clar que la societat que formen Aragay i Asencio té una salut de ferro.

https://vimeo.com/158153206