Sala Beckett

La Sala Beckett es convertirà en la primera sala de teatre en obrir després de la pandèmia de la covid-19. La Beckett, que celebra la setmana que ve el quart aniversari de l’arribada al Poblenou, tornarà l’1 de juliol amb ‘”La morta” de Pompeu Crehuet’. Aquesta comèdia de Marc Crehuet, una producció pròpia de la Beckett, es va estrenar en el context del cicle Memento Mori i va estar en cartell els dies abans del confinament. De l’1 al 19 de juliol reprendrà les funcions amb l’aforament limitat i els protocols sanitaris que estiguin vigents en aquell moment. Amb aquesta represa d’activitat, la Beckett vol reivindicar la urgència del retrobament social a la nostra ciutat.

Sala Beckett celebra quatre anys de teatre al Poblenou

Coincidint amb el quart aniversari de la seva arribada al Poblenou, la Beckett dedicarà la setmana del 9 al 12 de juny a celebrar el seu quart any al barri amb diverses activitats de caràcter virtual, com ara la presentació del llibre ‘Sala Beckett. Obrador Internacional de Dramatúrgia. Rehabilitació de l’antiga Cooperativa Pau i Justícia del Poblenou’, sobre la premiada reforma arquitectònica de l’antiga Cooperativa Pau i Justícia de Poblenou per part dels arquitectes Flores i Prats. Altres activitats d’aquesta setmana seran una conversa virtual entre els dramaturgs Sergi Belbel i Roc Esquius, una nova sessió el club de lectura ‘Al peu de la lletra’ per als personatges de la Beckett o el col·loqui amb Marc Artigau i els alumnes de l’Institut L’Alzina en el marc del projecte EN RESiDÈNCIA.

El XVè Obrador d’Estiu de la Sala Beckett

El mes de juliol, i en el context del GREC 2020 Festival de Barcelona, la Beckett convoca una nova edició del seu Obrador d’Estiu, en què durant tres setmanes es combinaran activitats presencials, virtuals i a l’aire lliure, com ara cursos, representacions, taules rodones, laboratoris de creació i lectures dramatitzades. El XVè Obrador d’Estiu tindrà els cursos presencials de Sergio Blanco (Uruguai), Andrés Lima (Madrid), Alberto Conejero (Madrid), Victoria Szpunberg (Catalunya) i un curs impartit pel col·lectiu BeAnotherLab (Catalunya) sobre formats immersius. A més a més, part de la formació serà per primera vegada en línia, amb Javier Daulte (Argentina), Gabriel Calderón (Uruguai), Tim Crouch (Regne Unit) i Maxi Obexer (Àustria). L’Obrador d’Estiu reflexionarà sobre el teatre contemporani i sobre com pot relacionar-se la dramatúrgia amb la distància física. La programació sencera es donarà a conèixer properament.

Quan obriran els grans teatres de Barcelona?

Els grans teatres públics de Barcelona obriran portes la propera temporada a finals de setembre o principis d’octubre. El Teatre Nacional de Catalunya va anunciar que ho faria només amb la sala petita i 10 monòlegs sobre el ‘Decameró’, de Pier Paolo Passolini. En el cas del Teatre Lliure, igual com el Mercat de les Flors, sí que obriran portes pel Festival Grec de Barcelona, que se celebrarà al llarg del juliol i agost a Barcelona.