La cantant de Santa Coloma de Gramenet Queralt Lahoz ha publicat ‘Pureza’, el seu primer LP, i ens el ve a presentar a l”Àrtic’.

La “impuresa” musical de Queralt Lahoz

Flamenc i hip-hop, copla i trap, soul i bolero… la Queralt Lahoz ja jugava amb els gèneres musicals en el seu EP, ‘1917’. Amb ‘Pureza’, torna a trencar amb ortodòxies i mescla arrels i influències en nou cançons amb aires flamencs i caràcter urbà que ens parlen de l’amor. L’amor abstracte, l’amor fraternal, l’amor feminista i l’amor tòxic.

“Jo a l’amor romàntic no li canto, directament. Li canto molt més a la gent que estimo, les meves dones, o sigui, les dones de la meva família. Crec que jo soc jo perquè les he tingut a elles i perquè les tinc. Crec que has d’aprendre de gent important per ser algú important en aquesta vida.”

Queralt Lahoz

La carrera musical de la Queralt Lahoz comença quan, de petita, la seva àvia l’anima a cantar les coples que escolta a la ràdio. La seva àvia, una mare treballadora que empeny la família, unes tietes que li fan de llar… tot el paisatge d’infantesa de la Queralt Lahoz està replet de dones fortes i empoderades que han deixat la seva empremta en la ideologia i l’imaginari de la cantant.

“El flamenc és la celebració del dolor, del “lamento”. I crec que això et fa connectar molt més amb tu, amb els teus avantpassats i amb la història de la lluita de la terra.”

Queralt Lahoz

Sang andalusa i paisatge català

Amb arrels catalanes i família andalusa, la Queralt Lahoz ha combinat des de sempre copla, flamenc, rap i R&B per donar forma a tot un estil propi. Nascuda a Santa Coloma de Gramenet, aquesta filla de granadins es va fer popular amb ‘1917’, el seu primer EP en solitari, després d’una carrera d’11 anys plens d’altres projectes musicals, col·laboracions, duets i moltes tardes fent “freestyle” amb els amics.

Combinant tradició i modernitat, aprenent del carrer però també del llegat de totes les dones treballadores que l’han precedit, ara la Queralt ens presenta un disc ple de ‘Pureza’ i alhora amb “poderío” i caràcter i, per això, avui l’hem convidada a l”Àrtic’, on més que de purismes i ortodòxies, estem molt a favor del mestissatge musical.

Queralt Lahoz