Primera Persona Indoors

El festival Primera Persona ha posposat la seva novena edició i ens proposa un Primera Persona Indoors amb dues convidades d’excepció: la periodista del New Yorker Jia Tolentino i l’escriptora Rachel Cusk. L’alerta sanitària pel coronavirus ha impedit que aquest any gaudim del festival que sempre parla en primera persona des del CCCB. Els organitzadors del festival, Kiko Amat i Miqui Otero, presentaran la nova edició el dissabte 30 de maig a les 18 h i també anunciaran les dates de la novena edició del Primera Persona.

Primera Persona: Jia Tolentino i Rachel Cusk

La periodista del ‘New Yorker’ Jia Tolentino conversarà amb la també periodista Noelia Ramírez sobre intimitat, exposició i internet, el dissabte 30 de maig a les 18 h, i l’escriptora i novel·lista Rachel Cusk parlarà sobre ruïnes matrimonials i sentimentals amb la periodista Anna Guitart a les 18.55 h.

Jia Tolentino

Des de petita va començar a exposar la seva vida a un blog, va participar en un “reality show” durant l’adolescència i acabats de superar els 30 anys el seu primer llibre ja apareixia a les lectures preferides de Barack Obama. El festival considera que pot parlar en primera persona sobre com es construeix el “jo” a la xarxa, sovint trampós i de vegades tòxic. Després de destacar com editora a ‘The Hairpin’ i ‘Jezebel’, i a més de signar molts altres textos a ‘The New York Times Magazine’ o ‘Pitchfork’, va esdevenir la redactora en plantilla més jove de la història de ‘The New Yorker’. Ara viu a Brooklyn i una de les seves grans obsessions és l’Ecce Homo de Borja. Vulture la va definir com la Joan Didion de la seva generació. Tolentino ha publicat recentment ‘Falso espejo. Reflexiones sobre el autoengaño’ (Temas de Hoy, 2020) una col·lecció d’assajos sobre la dificultat de veure’ns amb claredat en els temps que corren, tan donats a una cultura que gira al voltant del jo-jo-jo.

Rachel Cusk

Va néixer al Canadà el 1967 i la seva infància va transcórrer a Los Angeles fins que es va traslladar al Regne Unit el 1974. Va estudiar Filologia Anglesa a Oxford i va publicar la seva primera novel·la, ‘La salvación de Agnes’ (1993), amb vint-i-sis anys. Els llibres de Cusk han guanyat i han estat finalistes amb nombrosos premis i va ser nomenada un dels millors novel·listes britànics per la revista ‘Granta’ el 2003. Feminitat, feminisme i sàtira social van dominar les seves primeres novel·les. En la seva última etapa s’ha centrat en l’aspecte memorialístic i n’és bona prova ‘Seqüela’, un llibre molt polèmic precisament per la forma en què s’exposa i que sortirà publicat al nostra país aquest proper mes de juny per l’editorial Les Hores i, en castellà, per Libros Asteroide amb el títol ‘Despojos’.