Una diàleg únic

Per primera vegada es crea una mostra dedicada a dos dels personatges fonamentals de la història de l’art, Picasso i Picabia, als quals mai no se’ls havia associat de la manera en què es fa en aquesta ocasió. Així doncs, l’exposició proposa analitzar el diàleg que s’estableix entre les obres dels dos artistes mostrant els vincles reals o imaginats entre ells a partir de més de 150 peces i documents d’arxiu com revistes, cartes i fotografies.

Desafiament a la convenció pictòrica

Picasso i Picabia van compartir, abans de res, el desig de desafiar les convencions pictòriques que la historiografia de l’art havia establert. Tant per a un com per a l’altre, “assassinar la pintura” va ser el camí que van agafar per rejovenir-la. L’exposició, doncs, repassa moviments com el cubisme, el dadaisme o l’anomenat ‘classicisme horrorós‘, un repàs entre les obres que comprenen els anys vint. Finalment la mostra finalitza amb una selecció dels seus últims llenços.

Horaris i informació pràctica

Data: fins al 13 de gener
Preu: de 2 a 3 euros (dilluns gratis)

Dilluns: de 14 a 20 h
De dimarts a dissabte: de 10 a 20 h
Diumenges i festius: d’11 a 19 h

Fundació MAPFRE. Carrer de la Diputació, 250

A més, si no tens l’oportunitat d’apropar-t’hi, la mostra posa al teu abast una visita virtual per a poder gaudir igualment de l’exposició des d’on vulguis, les vint-i-quatre hores del dia! Més informació al web de la Fundació MAPFRE.