Si presentéssim la nostra convidada d’avui com a Maria del Pilar Sánchez Luque, probablement molta gent no sabria de qui parlem. Però si diem Pastora Soler, la cosa ja canvia bastant. Artista precoç ―amb cinc anys ja cantava cobles i cançó flamenca―, el 1994 va adoptar el nom artístic que l’ha feta coneguda. I amb ell, ha fet bategar més d’un ‘Corazón congelado’, ha reivindicat la ‘Bendita locura’ o ha cantat sota ‘La tormenta’. Tot això, a més de convertir-se en supervendes, representar Espanya a Eurovisió o col·laborar amb artistes com Vanesa Martín o Raphael. I ara publica ‘Sentir’, el seu nou àlbum, i per això avui l’hem convidada a l”Àrtic’, on som molt partidàries d’expressar en veu alta el que sentim.

 

El sentiment feminista de Pastora Soler

Pastora Soler s’ha envoltat de diverses lletristes per compondre el seu nou àlbum. Noms com els de Vanesa Martín, Conchita o Vega han escrit algunes de les cançons d’aquest disc, que planteja temes com l’empoderament femení o la superació personal. ‘Sentir’ parla dels sentiments, però també de les lluites alliberadores que el moviment feminista ha engegat i de les quals fins i tot la música “mainstream” comença a veure’s afectada. El nou treball de Pastora Soler la durà als escenaris de tot l’estat a partir del mes de gener, tot i que els primers concerts seran en un format més tranquil, degut a l’embaràs de la cantant.

Un fantasma que ja queda enrere

El 2014, Pastora Soler, després d’anys d’actuar davant del públic i de participar fins i tot a Eurovisió, va patir un atac de pànic escènic. Aquesta circumstància la va dur a retirar-se durant tres anys, un temps que va fer servir per armar-se de nou amb la seva inconfusible veu i recuperar una tranquil·litat que, als escenaris, es tradueix en la força i en la presència d’una cantant que ja té més de 25 anys de carrera a sobre.