Pablo Derqui i Marina Gatell protagonitzen el film ‘Dos’, el nou treball de Mar Targarona, que s’estrena el 23 de juliol, i que ens venen a presentar a l”Àrtic’.

Dos personatges i un escenari

El David i la Sara es desperten al mateix llit, en una habitació tancada. No es coneixen entre ells, no saben on són i, el pitjor de tot, estan enganxats entre si, cosits per l’estómac. Obligats a estar junts, hauran de trobar una manera d’escapar d’allà i de descobrir qui els ha fet això. Però les sospites entre ells creixen i els portaran a triar entre barallar-se o treballar plegats.

Amb aquesta premissa, Pablo Derqui i Marina Gatell s’enfronten a un dels seus treballs més complicats. Al marge de ser els protagonistes absoluts del film, i d’aparèixer nus tota l’estona, el rodatge de ‘Dos’ els va obligar a assajar un seguit de coreografies i de moviments sincronitzats per mantenir la idea que els dos personatges estan enganxats. El guió, ple de girs i de sorpreses, incrementa l’angoixa dels dos protagonistes, i va derivant la història del thriller cap al terror.

Mar Targarona feia vuit anys que volia rodar aquest guió de Cuca Canals, i gràcies a l’aposta de Netflix ha estat possible tirar-lo endavant en un context de pandèmia, amb un equip reduït i amb totes les mesures de seguretat per evitar contagis. El nou treball de Pablo Derqui i Marina Gatell es podrà veure en sales a partir del 23 de juliol i després a Netflix.

L’amor de Pablo Derqui i Marina Gatell

El barceloní Pablo Derqui i la sabadellenca Marina Gatell tenen en comú formar part de la mateixa generació, haver estudiat a l’Institut del Teatre i, sobretot, l’amor per la seva professió. Amb una carrera de 20 anys, tots dos van debutar al teatre i a la televisió a casa nostra, abans de plantar un peu a Madrid i l’altre a Barcelona. I així, el Pablo va ser veí de ‘Ventdelplà’, abans de fregar la piscopatia amb personatges com ‘Roberto Zucco’ o l’emperador ‘Calígula’, viure ‘Una giornatta particolare’ i sortir de cacera de ‘L’ànec salvatge’.

La Marina, en canvi, va entrar a la televisió per ‘Majoria absoluta’, va demostrar la seva versatilitat fent de ‘Lalola’ i s’ha posat ‘Sota teràpia’ després de viure un ‘Temps salvatge’, al TNC. Ara, en temps de pandèmia i de distanciament social, ni que sigui per portar la contrària ells fan una pel·lícula enganxats literalment l’un a l’altra, i per això avui els hem convidat a l”Àrtic’, on de moment intentarem mantenir rigorosament el metre i mig de distància.

Pablo Derqui i Marina Gatell