“Oscar Masotta. La teoria com a acció” pretén reconstruir la trajectòria intel·lectual d’aquest pensador, teòric i artista (Buenos Aires, 1930 – Barcelona, 1979) a través d’una àmplia selecció de material documental, d’obres dels artistes sobre els quals va escriure i també d’obres que ell mateix va dur a terme.

Aquesta exposició, comissariada per Ana Longoni, s’organitza a partir de nou nuclis temàtics que recorren la intensa trajectòria intel·lectual i artística del pensador argentí Oscar Masotta, a partir de la seva concepció de l’exercici teòric com una forma d’acció política.

Masotta i Barcelona

Masotta es va exiliar el 1975 a Barcelona, on va morir quatre anys després. Fundador de la Biblioteca Freudiana el 1977, va ser un agent clau per a la introducció del pensament de Lacan a l’estat espanyol, tal com ho havia estat a l’Argentina i a Llatinoamèrica amb anterioritat.

Artistes argentins al MACBA

La mostra reuneix obres de Roberto Jacoby, Eduardo Costa, Raúl Escari, Marta Minujín, Charlie Squirru, Dalila Puzzovio, Rubén Santantonín, Luis Wells i Alberto Greco, entre d’altres. Inclou material documental inèdit i obres artístiques realitzades per Oscar Masotta, alhora que posa de manifest la seva empremta en l’art més actual amb produccions de Gonzalo Elvira, Dora García, Guillermina Mongan i el col·lectiu Un Faulduo.