Arran de la condemna de Valtònyc van començar a fer sentir la seva veu. Són No Callarem, una plataforma en defensa de la llibertat d’expressió. La plataforma considera que la causa, a hores d’ara, va molt més enllà: els judicis contra La Insurgencia, tuitaires, humoristes, periodistes, activistes socials, la retirada d’obres d’art, el segrest del llibre Fariña… un conjunt d’exemples que els obliga a continuar donant una resposta contundent contra la censura. Per això, el passat mes d’abril, aquesta plataforma per la llibertat d’expressió va organitzar un gran desplegament d’activitats culturals amb seu al simbòlic escenari de l’antiga presó de la Model.

PROGRAMACIÓ PER DIES

 

Divendres 13 d’abril

Músiques engabiades. Censura i música.

A les 17:30 s’obren les portes per donar pas a un debat sobre música i censura a càrrec d’Anabel Vélez (periodista), Cesk Freixas (músic), Embolo (músic) i Semolina Tomic (actriu i fundadora de l’Antic Teatre). La retransmissió en directe es pot seguir a càrrec de Jordi Oliveras i Rodrigo Laviña amb l’emissió de ràdio Nativa. Tot seguit, comencen les actuacions de Gemma Humet (19:30), Oriol Roca (20:00) i Cesk Freixas (20:15).

Dissabte 14 d’abril

Veus contra la repressió. Gutenberg enmordassat.

Òmnium Cultural coordina un matí en què les veus de les persones que viuen la repressió de prop i de les que ho segueixen atentament des d’altres països d’Europa són les protagonistes. Les portes s’obren a les 12 del matí i hi ha noms com els de Bill Shipsey, fundador d’Amnistia o Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart. A la tarda s’han programat actes que giren entorn de la censura i la repressió a la literatura i la premsa amb una taula rodona, una projecció i un documental. Comença a les 17:30. Durant la jornada no es preveu cap activitat directament musical.

Diumenge 15 d’abril

#EnvoltemLaModel — Fira Popular per la Llibertat d’Expressió.

El plat fort musical. Un dia en què les actuacions comencen des de primera hora del matí (12:30) i on es deixen veure artistes com The Gramophone All Stars + Elgio, Joan Colomo, Amparo Sánchez, Núria Graham, Pablo Hasél, Valtonyc, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ayax y Prok, Mi Capitán. També s’espera l’actuació de dos grups sorpresa.
A més, durant els tres dies, entre les 17 i les 19, dissenyadors, tatuadors, il·lustradors i escriptors de grafiti pintaran obres exclusives que subhastaran posteriorment al pati de la Model per contribuir al fons econòmic per les persones encausades.