Comencem un nou any i és hora de repassar algunes de les principals novetats que el 2019 portarà a la indústria del videojoc. La llista seria molt llarga, en aquest mercat en creixement constant, però el Jordi Sellas i la Marina Amores ens han presentat tres títols que no ens hauríem de perdre i dels que, de ben segur, se’n parlarà molt:

Kingdom Hearts III

Nou entrega de la saga que va portar Disney a associar-se amb Square Enix, Kingdom Hearts III recupera les aventures d’en Sora i els seus amics, a qui acompanyen personatges tan populars com Mickey Mouse, Donald, Elsa i Anna de ‘Frozen’, les joguines de ‘Toy Story’ o el capità Jack Sparrow de ‘Pirates del Carib’. Aventures per a nens… i per a nens més granadets.

Gears of War 5

Els Locust han tornat, si és que han marxat mai, i això significa hores i hores de tirotejos, vísceres, testosterona i bèsties que mai no portaries a un sopar amb la iaia. Aquest cop, la protagonista és la Kait, que haurà d’esbrinar el seu passat familiar, mentre buida carregadors d’armes pesants com qui posa una rentadora. La saga exclusiva d’XBOX torna amb força.

Skull and Bones

Aaargh, pirates! Què hi ha més satisfactori que travessar els set mars a la recerca de tresors, vaixells enemics, illes de sorra fina i aigua transparent i cantines on beure un bon grog fet a casa? Doncs videojocs que et permetin fer tot això des del sofà de casa. Skull and Bones recupera la idea del món obert i en línia, que ja estava present a Sea of Thieves, per exemple, en un nou joc de pirates que intenta fer-nos oblidar el Monkey Island. Serà complicat que ho aconsegueixi, però té bona pinta.

Els millors videojocs de 2018

Però més enllà de les novetats del 2019, el Jordi Sellas i la Marina Amores també han volgut reivindicar alguns grans jocs d’aquest 2018 passat. Perquè, tot i que ho sembli, no tot es queda amb el Red Dead Redemption 2.

Assassin’s Creed Odyssey

Alguns podran afirmar, i raó no els falta, que la franquícia dels assassins de la companyia Ubisoft ja cansa. Després de jocs i jocs amb una història cada cop més confusa (i menys interessant), i una estratègia de producció de títols que portava a treure’ls amb molt poc temps entre l’un i l’altre, el mercat se’n podia afartar. Tot i això, els nous lliuraments han pujat i molt el llistó, sobretot aquest últim, que ens porta a la Grècia clàssica i que es desmarca una mica de l’estètica i la mecànica habitual en els ‘Assassin’s’. Tot plegat fa que, fins i tot amb la saturació de la saga, valgui molt la pena tenir en compte aquest títol i donar-li una oportunitat.

Fortnite

La mare de tots els videojocs del 2018, com a mínim en termes de popularitat. Si us vau acostar a la cavalcada de Reis del dia 5 i vau preguntar als nens què havien demanat, hauríeu sentit la resposta unànime que s’aixecava pels carrers de Barcelona: Fortnite. Aquest joc de competició en línia, aplaudit i criticat, acceptat i polèmic al mateix temps, ha captivat jugadors des de la preadolescència fins a l’edat adulta, com ja ho va fer el League of Legends. I sembla que el fenomen no afluixa. Tindrem Fortnite fins a la sopa.