5. KYLE DIXON & MICHAEL STEIN

Sala BARTS. Dimarts 3 d’abril

Potser penseu que no us sonen, però els heu escoltat molt. Probablement al sofà de casa vostra. Aquests Demogorgons de la música electrònica posen la pell de gallina a milions d’espectadors arreu del món. Són els creadors de la banda sonora de ‘Stranger things’ i us teletransportaran a uns anys 80 foscos a través d’una dimensió paral·lela. Coses més estranyes s’han vist.

 

4. MARIA ARNAL & MARCEL BAGÉS

Guitar BCN. Teatre Tívoli. Dissabte, 3 de març

Maria Arnal és la nova Sílvia Pérez Cruz. Tothom ho sap però ningú no ho diu perquè les comparacions són odioses. I aquí acaben. El treball de camp del duet català en els arxius fonogràfics és superb. Documentació sonora de la península ibèrica transformada en el nou folklore 2.0. Serà un concert amb memòria, sonora i política.

 

3. KIASMOS

Input High Fidelity Dance Club (Poble Espanyol). Dissabte 16 març

Ólafur Arnalds no es casa amb ningú. De jove havia coquetejat amb el hardcore i més tard va estar a punt de prometre’s amb la música neoclàssica. Però, per sort, no ha posat seny, i ara explora el poliamor electrònic en companyia de Janus Rasmussen. Un quiasme gèlid, minimalista i evocador com els paisatges de la seva Islàndia.

 

2. ROSALÍA & RAÜL REFREE

Guitar BCN. Palau de la Música. Dijous, 1 de març

Que Raül Fernández, “Refree”, és una segona roda infalible ja ho sabíem. Abans ja havia fet tàndem amb Sílvia Pérez Cruz. I havia pedalejat al costat de Rocío Márquez o Christina Rosenvinge. Ara escala cap al cim del flamenc amb Rosalía i van molt escapats del grup perseguidor amb el seu primer disc, ‘Los Ángeles’.

 

1. GAIKA & MYKKI BLANCO

Cicle DNIT. CaixaForum. Divendres 23 de març

Transgredeixen en el contingut i en la forma. Reneguen del concepte de gènere. El musical i el social. Gaika és guetofuturista. Blanco, sent negr@, és com la llum blanca, policromàtica. La seva relació és esporàdica i esteu convidats a la seva bacanal.