5

Egon Schiele

Estrena a sales comercials: 26 d’octubre

Han passat 100 anys de la seva mort i encara el censuren. Imagineu-vos, doncs, com va rebre la Viena d’inicis del segle XX l’art d’Egon Schiele. Pornografia. Pedofília. Aberració. L’instint sensual i eròtic d’un geni precoç a judici a les sales de cinema.

4

Bohemian Rhapsody

Estrena a sales comercials: 31 d’octubre

De Sasha Baron Cohen a Rami Malek, de Bryan Singer a Dexter Fletcher. Massa noms han passat per aquest projecte des del 2010. I és que costa trobar consens a l’hora de recrear la vida i l’obra d’un dels grans músics del segle XX. Costarà, també, trobar consens entre el públic, però si en una cosa està tothom d’acord és que Freddie era únic.

3

Nico, 1988

Reposició al Cinema Maldà: novembre

Musa d’Andy Warhol i intèrpret d’un dels discos més celebrats dels The Velvet Underground, la Nico era una icona dels 60. Però, tal com indica el títol, la pel·lícula se situa el 1988. Ni rastre del glamur ni de la perfecció amb què se la recorda. Una versió menys romàntica d’una Nico que va morir aquell mateix any d’un accident, però que feia anys que moria, a poc a poc, per culpa de l’heroïna.

2

Colette

Estrena a sales comercials: 11 de novembre

Va començar com a escriptora fantasma del seu egocèntric marit però ha acabat convertint-se en símbol feminista. Bisexual i alliberada, Colette va revolucionar la burgesia parisenca de principis de segle XX amb la seva literatura i la seva actitud transgressora. Portarà premi aquest caramelet que li han ofert a Keira Knightley?

1

Un día más con vida

Estrena a sales comercials: 26 d’octubre

Angola, 1975. Una guerra i un reporter, Ryszard Kapucinski, que va relatar la seva experiència en un llibre que ara es transforma en un híbrid entre pel·lícula d’animació i documental. 10 anys per finançar un projecte arriscat sobre un home que va arriscar la seva vida per explicar històries llunyanes i deixar empremta en el periodisme de guerra.