“En rebel·lió es carda millor i es menja amb més gana” aquest és el lema d’Antonio Baños que recull el text de Martí Sales que encapçala l’exposició de Mecànic. L’espai dedicat a la fotografia del barri de Gràcia reflexiona sobre les desobediències. I és que la desobediència forma part de la nostra vida però sempre té connotacions negatives. Les lluites contra el racisme, la xenofòbia, a favor dels drets de les dones i de la humanitat van començar de forma violenta però després s’ha acceptat el discurs i s’ha considerat necessari. Hi ha desobediències més legítimes que d’altres? Els moviments provida són desobedients? Què vol dir desobediència?

 

Tanit Plana i Felipe Abreu

L’exposició ens mostra la feina d’artistes compromesos amb la seva feina. L’artista Tanit Plana presenta el telèfon mòbil com a eina democràtica per a la desobediència. Un aparell tradicionalment lligat al control sobre els usuaris i usuàries d’aquest, estigmatitzat com un símbol de consumisme. La relectura d’aquest com un estri de denúncia, un testimoni que mostra els abusos de poder de les autoritats i que posa en relleu injustícies.

 

Activitats

Gentrificat-action

Gentrificat-action juntament amb Mecànic farà una xerrada sobre la gentrificació dels espais culturals. Les dues entitats volen deixar clar que aquests centres tenen un paper en el procés de canvi de les ciutats i com van canviant segons l’administració que governa.

Lloc: Mecànic (carrer de Verntallat, 30)

Data: 16 de maig

Textos desobedients

Mecànic presenta una lectura oberta per aportar qualsevol text que es pot considerar desobedient. Martí Sales i el col·lectiu anglès Parentheses han confirmat l’assistència.

Lloc: Mecànic (Carrer Verntallat, 30)

Data: 25 de maig