POSTDATA és un projecte del MACBA per a les escoles format per un conjunt de propostes d’artista autònomes, que els centres reben per correu postal de manera escalonada, al llarg d’un període d’uns tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo, per generar situacions fora de la lògica escolar a partir de l’expectativa, l’estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres. Inspirat en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys 60 i 70.

Un estudi de gravació dins d’una caravana

Chico-trópico és un col·lectiu que va néixer el 2010 i porta la seva caravana musical per tot l’estat. Han tocat i desenvolupat projectes a molts espais des de La Casa Encendida, a Matadero, passant per la Casa Amèrica. El 2017 van construir un projecte comunitari dins d’una caravana rehabilitada com estudi de gravació. La COSA, centre organitzat de so ambulant, porta la creació musical a barris de Madrid i ara també de Barcelona.

 

Pràctiques ambulants i museus dispersos

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona, el MACBA, va acollir la setmana passada ‘Allez! Pràctiques ambulants i museus dispersos’, un seminari internacional sobre com treure l’art dels museus i les institucions. La trobada professional, de tres dies de durada, ha tingut la participació de més de 80 assistents de diferents punts d’Espanya, Catalunya i França.