Macaco, el pseudònim amb el que es presenta Daniel Carbonell, torna dos anys després de silenci discogràfic amb un nou treball titulat ‘Civilizado como los animales’, un vers que fa referència a la cançó mítica de Roberto Carlos ‘El progreso’. Cançó del 1977 que va ser prohibida per la dictadura del Brasil i que podria ser un dels primers èxits mediambientals. I si alguna cosa ha aconseguit Macaco al llarg de la seva carrera és aconseguir crear cançons sobre el medi ambient que arriben a una gran part de la població. Per això hem visitat amb el cantant el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que aquests dies mostra l’exposició “Som natura” sobre la pèrdua de biodiversitat del planeta.

Per aquest disc, Macaco s’ha rodejat d’un grup de col·laboradors, ens els quals hi ha Joan Manel Serrat, Jorge Drexler, Sílvia Pérez Cruz, Visitante, Nach, Niño de Elche, Inma Cuesta, José Luis Algar i Miss Bolivia. I cal destacar ‘Somos la fiesta’, en què canten junts Juanito Makandé, Antonio Carmona, Estopa, El Kanka, El Canijo de Jerez, Mr Kilombo i Òscar Jaenada.

‘Bailo la pena’

‘Bailo la pena’ incita a ballar, a esborrar les tristeses amb un bon moviment de cul, és una d’aquelles cançons 100% Macaco que destil·len positivisme davant els problemes de la vida. Aquest videoclip va ser gravat a Puerto Rico i el va dirigir el mateix Macaco amb Gus Carballo.

“Lo quiero todo de ti”

Aquesta és la tornada de la cançó de Macaco que forma part del disc ‘Civilizado como los animales’. Una història d’amor que mostra les virtuts i els defectes de les persones que estimem.

Pròxims concerts:

Cornellà de Llobregat / Plaça de Catalunya / Dissabte 22 de juny

Gandia / Pirata Rock 2019 / Divendres 19 de juliol